Blog

Gratis taal-app gelanceerd

Onze Taal heeft onlangs een nieuwe app gelanceerd. De app geeft antwoord op al jouw vragen op het gebied van de Nederlandse taal.

Wat is het ook alweer hun of hen,  dan of als, d of t? Onze Taal heeft naast een website sinds kort ook een gratis app. Deze kun je raadplegen om ingewikkelde taalkwesties te beantwoorden. Advies over spelling, grammatica, leestekens en herkomst van woorden en uitdrukkingen, maar ook er wordt ook taalnieuws gegeven. Ook op Facebook en Twitter is Onze Taal actief.

Met de hulp van de Onze Taal-app kun je dus je Nederlands bijspijkeren. Het beste is om een taalcursus te volgen en de app te gebruiken als uitstekend hulpmiddel.

Bij een taalcursus denk je vaak aan een buitenlandse taal, maar ook een cursus Nederlands kan interessant zijn.  De Nederlandse taal verandert vaak en ook de vocabulaire wordt steeds vernieuwd. Er worden veel taalfouten gemaakt door de Nederlandse bevolking. Met name bij sollicitaties kan dit een nadelig gevolg hebben. Organisaties krijgen vaak een Curriculum Vitae binnen met taalfouten, waardoor ze vervolgens niet meer naar de sollicitatiebrief kijken. Juist op dit moment is het belangrijk je taal goed te kennen, zodat je meer kans hebt op een baan en dus niet wordt afgewezen op slechte spelling en grammatica. Zelfs in kranten, tijdschriften en op online media worden er nog vaak taalfouten gemaakt. Het opkrikken van de Nederlandse taal is dus voor buitenlanders én Nederlanders interessant. Volg een cursus Nederlands en zorg er zo voor dat je volgend jaar de beste bent bij Het Groot Nederlands Dictee.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment