Blog

Dit zijn de leukste beroepen die je kunt uitoefenen met taal!

Een beroep in de taal is een van de zekerste beroepen die er is. Dit komt omdat taal altijd zal bestaan en de vraag naar de beroepen in de taal altijd zal blijven. Het is dan ook niet zo gek dat er vele mensen een baan in deze beroepsgroep ambiëren! Toch zien we dit aantal de laatste jaren wat afnemen. Dit komt met name omdat mensen niet op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden omtrent beroepen in de taal. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de verschillende taal gerelateerde beroepen die jij misschien wel kunt gaan beoefenen!

Vertaler

Omdat de wereld in een rap tempo aan het internationaliseren is zal de vraag naar vertalers alleen maar toenemen. Je kunt als vertaler dan ook al snel een goed uurloon verdienen met het vertalen van teksten. Dit geldt voor normale vertalingen, maar al helemaal als het gaat om een beëdigde vertaling. Dit zijn vertalingen van officiële documenten die alleen door beëdigde vertalers mogen worden uitgevoerd. Om beëdigd vertaler te worden dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Deze bestaan voornamelijk uit een enorme hoeveelheid ervaring. Het is als individu erg lastig om deze ervaring op te doen omdat je niet zo gemakkelijk aan klussen komt als je geen beëdigd vertaler bent. We raden je dan ook aan om je aan te sluiten bij een vertaalbureau. Hier krijg je eerst de niet-beëdigde klussen totdat je genoeg ervaring hebt opgedaan om zelf ook beëdigd vertaler te worden!

Journalistiek

De journalistiek is een beroepscategorie die voor iedereen wel iets magisch heeft. Dit komt omdat je verantwoordelijk bent voor het nieuws dat aan de bevolking wordt gepresenteerd. Het zal al snel voelen als een baan met veel verantwoordelijkheid! Om in aanmerking te komen voor een baan in de journalistiek dien je echter wel ontzettend goed te zijn met taal. De stukken die je uiteindelijk gaat schrijven dienen uiteraard foutloos te zijn. Er zijn namelijk weinig dingen zo onprofessioneel als een stuk uit de journalistiek dat vol staat met spelfouten.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment