Blog

Nederlanders goed in Engels

Het is niet slecht gesteld met de Engelse taalvaardigheid van Nederlanders. Van de 54 deelnemende landen staat Nederland op nummer drie van de ranglijst EF English Proficiency Index (EPI). Vooral jongeren zijn er goed in, de veertigplussers kunnen echter wel een taalcursus engels gebruiken.

Hoe is het met jou Engels gesteld? Volgens de eerste internationale ranglijst voor taalvaardigheid (EPI) spreken Nederlanders redelijk goed Engels en staan we zelfs op nummer drie van de ranglijst. Er deden 54 niet-Engelstalige landen mee. Alleen de Denen en Zweden zijn ons een stapje voor. Denk je dat je door het kijken van Engelstalige programma’s en de Engelse lessen op de middelbare school genoeg kennis hebt over de Engelse taal, dan moeten wij je helaas teleurstellen. Er zullen uitzonderingen zijn, maar vaak is dit niveau nog niet voldoende voor een Engelstalige studie of carrière. Jongeren tussen de 25 en 35 jaar spreken het beste Engels, blijkt uit het onderzoek. Zij hebben gemerkt dat Engels erg belangrijk is om mee te komen. Daarom is een cursus Engels zo gek nog niet. Al helemaal niet voor veertigplussers, want in deze groep neemt de Engelse taalvaardigheid af.

Volgens de EPI blijkt ook dat een goede Engelse taalvaardigheid en welvaart hand in hand gaan. Voor de export, handel en in de toeristenbranche is een goede Engelse taalvaardigheid een vereiste. Internationaal zaken doen wordt steeds makkelijker en in sommige branches wordt kennis van de Engelse al als vereiste gesteld, zoals in de reis- en toeristenbranche, consulting en telecommunicatie.

Een ander interessant punt uit het artikel is dat het inkomen op individueel niveau stijgt naarmate de taalvaardigheid omhoog gaat.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

  1. Angela January 28, 2014

    Interessant artikel. Het is inderdaad zo dat het Engels steeds beter wordt beheerst door de jongere generatie.

    reply

Leave a Comment