Blog

Taalcursus in Nederland of Buitenland?

Mensen die een andere taal willen leren vragen zich vaak af of ze beter een taalcursus in het buitenland kunnen volgen of vanuit hun eigen land.
Het volgen van een cursus in het buitenland heeft natuurlijk als voordeel dat je de betreffende taal daar de gehele dag door hoort. Je bent daarbij dus “verplicht” om het te gaan begrijpen en te spreken. Dit zal het leerproces dus versnellen. Daarentegen hebben wij gemerkt dat het vele malen efficiënter is als je al een zekere basis hebt opgebouwd voordat je naar het land gaat waar de taal wordt gesproken die je wilt gaan ontwikkelen.

Voordelen hierbij zijn natuurlijk dat je al enkele basis beginselen onder de knie hebt. Deze kun je vervolgens direct in de praktijk brengen. Tijdens het in de praktijk brengen van je huidige kennis zul je spelenderwijs je woordenschat enorm snel verbreden. Dit komt omdat je de basis als ik, jij, hij, zij, en zinnen zoals “hoe gaat het”; “alles goed”; “waar kan ik eten bestellen”; “ik wil graag” etc. al onder de knie hebt. Je zult merken dat er veel meer manieren zijn om bepaalde dingen te vragen of te bestellen dan er in de boeken staat beschreven. Dit geld voor elke taal!

Elke taalcursus studie geeft je handgrepen en basis kennis die zich vervolgens zelf verder moet gaan ontwikkelen. Bepaalde expressies, gezegdes en uitspraken zul je alleen kunnen leren in het land van herkomst.

Op de vraag Hoe je een taal zo snel mogelijk volledig vloeiend kunt leren luidt het antwoord: Neem eerst een beginners/gevorderde cursus bij één van de erkende instanties in Nederland. Plan vervolgens een lange vakantie naar het betreffende land en ga actief met je huidige kennis aan de slag.

Er zijn verschillende elementen die jou de taal van het land waarin je verkeerd beter doet onthouden. Een aantal van deze “best practises” worden in een volgende blogpost beschreven.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

  1. De Graaff June 27, 2014

    Mijn ervaring is inderdaad ook dat je een taalcursus beter eerst in je eigen land kunt volgen. Mocht je bepaalde basiskennis hebben dan is het te overwegen om een vervolgcursus in het betreffende land te volgen. Anders verzand je vaak in een leuk uitje/vakantie, wat ook niet verkeerd is. Maar effectief leren wil er dan nog wel eens bij in schieten.

    reply

Leave a Comment