Blog

Welke skills heb je nodig als internationale secretaresse?

Misschien heb je wel eens nagedacht over het worden van een secretaresse voor een internationaal bedrijf. Dan heb je mogelijk ook wel eens nagedacht welke skills je daar voor nodig hebt en of je die bezit. Dan is dit artikel iets voor jou, hier gaan we je precies vertellen welke skills je nodig hebt om secretaresse voor een internationaal bedrijf te zijn en hebben we een tip om deze skills te leren. En hopelijk helpt dit artikel je een beter beeld te krijgen van wat het precies inhoudt om een baan als deze te hebben en of dit wat voor jou is.

Internationaal werken

Een van de belangrijkste dingen als secretaresse voor een internationaal bedrijf is dat je kan werken op internationaal niveau. Dit betekent dat je de juiste talen beheerst. Voor veel vacatures zal het vooral belangrijk zijn dat je Engels kan spreken en schrijven, maar sommige bedrijven zijn op zoek naar een tweede vreemde taal zoals Frans of Duits. Naast dat je deze talen moet kunnen spreken en schrijven moet je begrip ook op redelijk hoog niveau zitten, zodat je makkelijk gesprekken bijhoudt en de vakjargon begrijpt.

Mocht je dit nog niet beheersen, dan is het misschien een goed idee om deze door te nemen voor je een sollicitatiegesprek hebt. 

Secretaresse zijn

Naast goed internationaal kunnen werken moet je natuurlijk ook een goede secretaresse zijn. Een goede manier om deze skills te leren is het volgen van een secretaresse opleiding. Hier leer je alle skills die je nodig zou kunnen hebben tijdens het zijn van een internationale secretaresse. Mocht je bijvoorbeeld geen tijd hebben voor een opleiding als deze, dan hier nog een tip om alvast je trainen om een goede secretaresse te zijn. Probeer bijvoorbeeld eens de plannen van een aantal familieleden te plannen. Zo leer je geoordend te zijn en leer je andere hun agenda bij te houden en deze mensen te herinneren aan de plannen die ze hebben staan.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment